הליוס סחר בינלאומי בע”מ הכתובת שלכם לרכש מסין
יבוא מסין -מתי ולמי כדאי יבוא מסין?
יבוא מסין – מדריך ליבואן המתחיל
מאת בני יחזקאל
בטרם קבלת ההחלטה ליבא מסין יש לבצע בדיקת כדאיות בסיסית, אשר תוצאותיה יגדירו את המשך הפעילות, דהיינו – האם לייבא מסין או להמשיך בייבוא הנוכחי (משווקים אחרים) או להמשיך לייצר בארץ.
כאשר אנו מחליטים על יבוא מסין אנו חייבים לדעת מה אנו מחפשים בסין. יבוא מסין הוא עסק רציני מדי מכדי להמר על מוצר זה או אחר. על כן, אנו חייבים לדעת מה אנו רוצים להביא – ועל כן עוד בטרם ביצוע היבוא מסין יש לערוך בדיקת שוק או מחקר שוק ולהתמקד במוצרים שמעוניינים בהם.
נקודות למחשבה –
1. מתח הרווחים על מוצרים אשר מגיעים ביבוא מסין שונה מענף לענף.
ישנם ענפים כמו מוצרי בניה ושיש וענפים בהם המוצרים קרובים למוצרי קומודוטיס – צריכה, שבהם הרווח הוא נמוך ביותר ובדרך כלל רק מי שנמצא בתחום מצליח להרוויח ע”י מיקסום פעולות השיווק המכירה והשילוב בין מוצרים.
2. יבוא מסין כולל בדרך כלל מכס . למוצרים השונים יש תעריף מכס שונה כך שיתכן שלאחר בדיקת תחשיבי המכס כלל לא כדאי להביא מוצר מסויים למרות שהמחיר בסין ומחיר היבוא מסין נראה מאוד מושך ואטרקטיבי. יש לבצע בדיקת מכס באמצעות עמיל המכס ולקבל את התחשיב המדויק של הסעיף שבו יחוייב הפריט.
3. הובלה מסין הופכת לעיתים את היבוא מסין לגבולי לגבי מוצרים שהם עתירי נפח דוגמת מזוודות או רהיטים ודומיהם. הובלת נפח לעיתים זולה הרבה יותר מתורכיה לדוגמא, ואם מחיר המוצר יקר יותר מתורכיה אבל סעיף המכס וההובלה זולים יותר מתורכיה לעיתים החשבון הסופי מראה שכדאי לבצע יבוא מתורכיה ולא יבוא מסין.
4. תחרות ביבוא מסין. ישנם ענפים בהם התחרות עזה במיוחד והיבור מסין מקובל ושכיח. המשמעות היא הורדת מחירים עד כדי חוסר כדאיות לשחקנים החדשים במגרש.
5. אינטרסים סמויים שלא ידועים לנו- אנו מבצעים יבוא מסין בידיעה שנוכל למכור לרשת חנויות מסויימת אם המחיר והאיכות יהיו מתאימים. אבל למעשה רשת זאת מבצעת בעצמה יבוא מסין תחת מותג עצמי שלה והיא לא תרצה לפגוע בעצמה ע”י קניה מיבואן מתחרה. אנו לא נדע זאת לעולם אבל לא נקבל שום הזמנה אלה רק הבטחות סרק.
6. לוגיסטיקה ואחסנה – לעיתים כל תהליך היבוא מסין הוא פשוט וקל ואף ריווחי אבל לא חישבנו נכון את עלויות הלוגיסטיקה והאחסנה של המוצרים. אנו זקוקים למחסן שעולה כסף ( מידוף ,שכירות,ארנונה , ביטוח, חיבור למוקד+אזעקה , חיבור למכבי אש, מערכת כיבוי אש, חשמל , טלפון ועוד ). לעיתים נזדקק גם למחסנאי שיעלה לנו בש”ע. כמו כן נצטרך לשנע את הסחורה לחנויות או למחסן הלקוח וזה גם יעלה לנו לא מעט. לכן צריך לעשות חשבון מדוקדק של עלויות אלו.
אנו חייבים לבדוק פעמיים שלוש ואף ארבע לפני יבוא מסין את המוצר שאנו חושבים שמתאים לשוק הישראלי או הזר. אני חייב לציין שכמעט ב 90% מהמקרים שפונים אלי אני מתאמץ לשכנע את הלקוח שלא כדאי לו לבצע יבוא מסין כיוון שהנתונים שקיבלתי ממנו מראים לי שהוא לא עשה בדיקה מעמיקה של השוק או שאין לו יכולת לשווק את המוצר וחבל על כספו.
כדי למצוא מוצר מתאים ולהתחיל יבוא מסין עליך לוודא שתהיה לך לפחות תשובה אחת חיובית בשאלות הבאות:
המוצר הנ”ל לא קיים בארץ כלומר לא קיים יבוא מסין של המוצר או קיים אבל ממדינות אחרות ובדקת ויודע שיש לו ביקוש.
שהביקוש למוצר שאתה מחפש הוא גבוה במיוחד וה-יבוא מסין שתבצע ימכר במלואו בזמן סביר.
שפערי המחירים מצדיקים את הסיכון שלך ב-יבוא מסין.
שיש לך יכולת שיווקית יוצאת דופן וכאשר יגיע ה-יבוא מסין תוכל להפיץ אותו במהירות למספר גבוה מאוד של חנויות.
שיש לך יתרון טכנולוגי /התמצאות יוצאת דופן בתחום שאין לאחרים.
שיש לך יתרון עיצובי / ערך מוסף שלא קיים כיום בשוק ותוכל לבצע יבוא מסין עם השיפורים שתכניס .
שיש לך מספיק כסף ואוויר לשרוד את השנה הראשונה הקשה.
שיש לך קשרים בענף הספציפי או מישהו שמוכן לקנות את המשלוח מיד עם הגיע ה-יבוא מסין – מה שנקרא back to back כמונח מיקצועי.
שאתה יכול להביא כמויות קטנות מהספק כך שאם לא תצליח למכור את היבוא מסין לא יגרם לך נזק כלכלי משמעותי .
שאתה תוכל במקרה של כישלון להיפטר מהסחורה במהירות במחיר הקניה ולא מתחת למחיר הקניה.
זו המלצה מאוד מאוד חשובה לכל מי שעוסק ב-יבוא בכלל וב-יבוא מסין בפרט. היכולת להיפטר מסחורה שלא הצלחנו לשווק אותה במחיר הקרן ולא מתחת למחיר הקרן הוא סמן ימני רציני לגודל הסיכון שאנו מוכנים לקחת על עצמנו.
אם ענינו על לפחות אחת מהשאלות בחיוב עדיף אפילו שתיים או יותר אזי אפשר לגשת לשלב הבא והוא מציאת המוצר הנכון ב-יבוא מסין.
בהצלחה